Desert placinta in straturi, de post

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Mar 2019 | 15174 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ina care se inspirase de la Miki, iar Miki de la mama ei( daca nu ma insel ) si cine stie pana unde se intinde lantul slabiciunilor culinare. Fiecare din noi a facut cum a vrut, cum s-a priceput......finalul este unul fraged si delicios. "" Retete de post creative " si cu premii atractive, alta rima n-am gasit....:)))))))))

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina rama
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura zeaam lamaie
  • un praf de sare
  • 700 g faina ( plus sau minus in functie de faina folosita )
  • Umplutura
  • 1,5 kg mere calite ( le-am avut la congelator)
  • 300 g nuca macinata
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta in straturi, de post:

Foi: In vasul robotului cernem faina ( initial am cernut 600 g faina cum scria in reteta Inei, dupa ce am framantat mi-am dat seama ca mai trebuie si am mai adaugat 100 g ), presaram un praf de sare si amestecam, apoi facem o adancitura in mijloc unde punem apa, bicarbonatul si zeama de lamaie. Separat punem margarina la topit, nu trebuie sa se topeasca de tot, apoi adaugam uleiul si turnam totul peste faina. Dam drumul la robot sa framante. Cum am mai spus mai sus am mai adaugat 100 g faina pentru ca era prea moale aluatul, trebuie sa obtinem un aluat potrivit, nu foarte tare, dar nici foarte moale, aluat pe care putem sa-l intindem cu usurinta. Punem aluatul in folie alimentara si il dam la rece cca 1 ora 1 ora si 20 min. Cat sta aluatul la rece, amestecam merele calite ( am scos punga cu mere din congelator de seara si am lasat-o sa se dezghete) cu nuca macinata.

Asamblare : Am folosit o tava cu pereti detasabili si dimensiuni de 35/25 cm, am tapetat tava cu hartie de copt. Am scos aluatul de la frigider l-am impartit in patru parti aproximativ egale si am intins prima foaie la dimensiunea tavii, am asezat-o in tava, cu ajutorul unei furculite am intepat foaia pe toata suprafata ei, apoi am intins un strat de mere cu nuca, am asezat foaia a doua si am procedat la fel ca prima data. La fel am procedat si cu celellalte foi, pana terminam foile si umplutura. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, sub tava am pus un ibric cu apa, sa nu se arda pe fund placinta. Am lasat-o sa se coaca cca 40-45 min, pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra si trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor se lasa la racit apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta in straturi, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

miki_a 1

16.03.2019, 05:51

Cleme, , mă bucur că ți-a plăcut rețeta și că ai probat-o! E o onoare pentru mine când bucatarașii găsesc inspirație în puținele mele rețete!

gaby_gabytza 1

13.12.2019, 10:05

La favorite cu ea

Geanina87 1

13.12.2019, 11:10

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac ieftin